Frivillighet og dugnad

LÅMØ Vest 2022 | Ingen stevner uten frivillige dommere
LÅMØ Vest 2022 | Ingen stevner uten frivillige dommere

Stavanger Svømmeklubb er på lik linje med alle idrettslag i norsk idrett tuftet på frivillig innsats. Frivillig innsats (eller dugnad) er en avgjørende ressurs for klubben da det sparer klubben for utgifter som ellers måtte vært dekket av medlemmene, og ikke minst gjør det mulig for at barn og unge skal kunne gjennomføre sin aktivitet.

Hva er frivillig innsats? 

Det å være frivillig betyr at man gjør en innsats uten å få lønn for det. I Stavanger Svømmeklubb betyr det eksempelvis å bidra når vi arrangerer svømmestevner, sitte som tilsynsvakt på skoler, inneha et verv i klubben (eks. i styret eller utvalg/komité) o.l.

Hvorfor engasjere seg? 

Det å gjøre en frivillig innsats gir en god følelse fordi man ofte hjelper slik at flere får det bedre, morsommere eller bare fordi man gjør det sammen med andre. Som frivillig i Stavanger Svømmeklubb vil du møte andre engasjerte som er opptatt av de samme tingene som deg. Du vil kunne lære noe nytt, kunne påvirke hvordan klubben drives og ikke minst treffe nye mennesker.

Dugnad er gøy, Det krever ingen forkunnskaper, man blir kjent med nye mennesker og får mer innsikt i hva svømmerne driver med.

Dugnadsordningen i Stavanger Svømmeklubb