Reisebrev 4 Florida

I dag hadde alle treningsfri. Unntaket var Monica, Marton og undertegnede som startet dagen med en joggetur i parken som ligger ved siden av svømmeanlegget. Man blir alltid imponert over de anleggene som man finner rundt omkring i verden og det får man til å tenke på at vi enda ikke har noe tilsvarende i Stavanger. Svømmeanlegget består av både kort og langbane meter og yards. Ved siden av svømmeanlegget ligger flere tennisbaner og joggestier hvor man kan velge ulike ruter.

Alle fikk lov til å sove lenge idag, til klokken 9, for så å få tid til å spise før dagens utflukt. Idag dro vil til Swimming Hall of Fame, et must i en svømmers utdannelse. Dette er et svømmemuseum. Det var morsomt å lese om gamle helter, se utviklingen i både teknikk og badeøy og gjenoppleve noen store løp, slik som 4*100 fri menn fra forrige OL. Vi dro tilbake til motellet etterpå. Det eneste som sto på programmet i ettermiddag var en leksjon med Igor. Igjen utrolig engasjerende og lærerikt. De fleste brukte resten av ettermiddagen på stranden som ligger like nedenfor motellet. Klokken 16 stilte alle guttene opp til mat shopping. De hadde nemlig fått i oppgave å lage middag til alle sammen – en tre retters. Det ble handlet med stor iver og i store mengder. Undertegnede syntes nok guttene om kom noe sent i gang med kokingen, men det var unødvendig bekymring. Etter en hektisk time med kokine fikk jentene servert meksikansk middag (chips + dip til forrett, Taco til hovedrett og banansplitt til dessert). Det var kjempegodt, men vi hadde handlet inn alldeles for mye så vi har rester til imorgen kveld.

Jeg vil gjerne få si noen ord om motellet vi bor på, Ronny Dee Resort Motel. Dette motellet er eid av to brøde som opprinnelig kommer fra Boston, men som har brukt sine sparepenger for å investere i Ronny Dee. Motellet har sett sine bedre dager, men er rent og eierne/betjeningen er fantastisk hyggelige og hjelpsomme. I sentrum av motellet ligger et basseng med mange solstoler rundt. Vi er i gåavstand fra stranden som er kjempefin. Bassenget ligger noen få minutters kjøretur borte. Det er kjøkken til hvert rom slik at det er mulig å lage seg mat selv. Eierne er nok i 60 årene. De er to interessante fyrer som det er artig å bli kjent med. Eldstemann Dominic har jobbet som Estee Lauders ledende make up artist gjennom mange år. Det innebar at han har vært ansvarlig for sminken til både presidentfruer og Hollywoodstjerner. Det kostet 10.000 kroner å bli sminket av ham da han var yrkesaktiv. Vi har spurt om han kan tenke seg å lære bort noen tricks til jentene… vi får se. De planlegger barbeque fest for oss den siste kvelden vi er her. Det er deilig å treffe på slike snille og varme mennesker.

Ellers så er det en fryd å være på tur med SSC gjengen. Vi får skryt av svømmerne våre overalt. Det er en blid gjeng som er på tur. Alle trener og spiser godt, og viktigst av alt så er de kjempegode venner.

Kvelden i dag ble avsluttet med at svømmere og trenere ble kastet i bassenget ——– med klær. Nok en begivenhetsrik dag er over….. og vi storkoser oss!

Christin

 

Arkiv