Stengte svømmehaller i Stavanger

Riktig godt nyttår alle sammen!

Det ble dessverre en riktig blåmandag og en litt trist start på det nye året. I de siste ukene har antallet smittetilfeller i Norge økt raskt og vi ser også en økende trend i Stavanger Kommune. For å beholde kontrollen på smittespredningen og begrense ny økning i smitte, har nasjonale og lokale myndigheter iverksatt forsterkede smitteverntiltak i foreløpig to uker frem til 18. januar kl. 24.00, noe som har betydning for klubbens aktiviteter.

Følgende gjelder for svømmetrening og svømmekurs pr nå og frem til 18. januar med mindre det kommer endringer fra myndighetene før den tid: 

  • Organisert trening i svømmehaller avlyses*. Den enkelte gruppetrener vil informere svømmere og foresatte om alternativ trening.
  • Konkurranser/stevner avlyses.
  • Svømmeopplæring/-kurs (tryggivann.no) avlyses.
  • Svømmeopplæring for barn i barnehager avlyses.
  • Svømmeopplæring for grunnskolen avlyses.

*Det er gjort unntak for toppidrettsutøvere. Stavanger kommune definerer toppidrettsutøvere som: Utøvere som har 1.–3. plass i NM, Nordisk mesterskap, VM, EM, OL og/eller er rangert som minimum nr. 3 i offisielle forbundslister i Norge. Utøverne må delta i seniorklassen.

Dette er en situasjon som ligner den vi opplevde i mars 2020. Vi i sportsavdelingen er positive til at vi skal få gjennomført gode treninger på land og samtidig være med på dugnaden med å få slått ned smitten i regionen vår. Så vil vi snart vende tilbake til normalen og fortsette sesongen som planlagt.

Vi kommer tilbake med mer informasjon så snart dette foreligger fra nasjonale og/eller lokale myndigheter. Vi oppfordrer alle som har spørsmål vedrørende treningen til å ta kontakt med sine respektive trenere.

Her finner dere nivåtilpassede landtreningsprogrammer som kan brukes under en god treningsøkt hjemme. Det eneste dere trenger er en strikk.

Vennlig svømmehilsen,
Trenerteamet i SSK

Arkiv