En epoke er over i SSK – Erik Årsland Gidskehaug (født 1997) legger opp som aktiv svømmer

Erik har ikke bare vært en av de viktigste frontfigurene i Rogaland Svømmekrets de siste 10 årene, men også i Norsk Svømming. Han har vært tilknyttet landslaget siden 2011, først som junior og fra 2013 som senior. Utallige timer i bassenget med målrettet og fokusert trening gjennom mange år har gitt mange flotte resultater. Erik er spesielt kjent for sine prestasjoner på de lange distansene (400, 800 og 1500m) og som senior svømmer har Erik tatt to individuelle NM gull på 800 fri. På langbane i 2013 og i kortbane i 2018. Han har videre utallige NM sølv på distansene og har de nest beste tidene av en nordmann på 800 og 1500m fri! I 2016 ble han andre nordmann under 15 minutter på 1500m!

ssk erik gidskehaug 10

Han har også sammen med gode lagkamerater tatt flere stafett gull både som senior (langbane 2015, 2016, 2017 og 2018 + kortbane 2018) og som junior, og var blant annet på Junior laget (4x200m fri) som satte norsk rekord under NM langbane i Kristiansand i 2016. En rekord som fremdeles står. Som ungdom tok Erik også mange gull både i UM, junior og Nordisk mesterskap, og har dessuten deltatt i både EYOF, Jr EM, EM og i VM. Erik har dessuten krets (og klubb) rekordene på 400, 800 og 1500m fri i kortbane og på 1500m fri i langbane. Det skal bli spennende å se hvor lenge de holder!

ssk erik gidskehaug 1

Når Covid-19 slo inn over oss våren 2020, med stengning av bassenger og kansellering av stevner, var Erik midt i oppkjøring i det som skulle være en av hans viktigste sesonger noensinne. Jobben mot OL. Men med all usikkerheten rundt trening og mangel på forutsigbarhet i tiden fremover ble det utfordrende å holde motivasjonen oppe. Til slutt førte mangelen på klare mål i form av konkurranser til at Erik bestemte seg for å avslutte svømmekarrieren og ta fatt på neste fase og fokusere på studiene for å bli tannlege.

ssk erik gidskehaug 9

Erik uttaler i lokalavisen:
“Jeg kommer til å slutte som svømmer fra nå. Dette kommer som et resultat av manglende motivasjon som følge av at alle mål og konkurranser forsvant, ganget med all usikkerheten for når det vil kunne skje igjen. Det ha vært en lang og tøff prosess, men jeg er klar til å stå i det nå.”

ssk erik gidskehaug 5

Finn Zachariassen, Sportssjef og Elitetrener i SSK sier:
“Erik er en av de største i historien til klubben vår. Merittene hans viser til en flott sportslig side av Erik, men personligheten og Erik sitt vesen forteller en annen og minst like flott side. Han har vært og er utrolig godt likt blant svømmere, trener og ledere og har alltid et smil på lur, en oppmuntrende kommentar og er et supert forbilde i klubben og i svømmesporten.

Vi i SSK har ikke hatt Erik med på daglige treningene de siste 3 årene ettersom han har trent på Elitesenteret i Bergen hvor han studerer, men allikevel har Erik alltid bidratt til klubben når vi har vært på stevner og treningsleirer. Han er en ekte teamplayer og savnet etter han blir stort i SSK!

Vi ønsker å jobbe videre sammen med Erik i fremtiden. Som foredragsholder og coach for våre svømmere kan Erik dele av sine erfaringer, sånn at våre yngre svømmere lærer av de beste.”

ssk erik gidskehaug 12

Landslagstrener Petter Løvberg sier:
“Erik er prototypen på en som går foran med gode verdier. Vi vil savne han i miljøet”.

ssk erik gidskehaug 8

En epoke er forbi og vi i Stavanger Svømmeklubb ønsker Erik lykke til med neste epoke i livet!

Du blir savnet!!

ssk erik gidskehaug 7

Arkiv