Der røyk enda ett planlagt stevne!

 
Til tross for svært lave smittetall i regionen og ingen tilfeller i svømme-idretten, er det fremdeles nasjonale begrensninger på maks 10 deltakere pr arrangement innendørs. Selv i svømming som ikke er kontaktidrett og hvor utøverne er “dynket” i desinfiserende klor! Neste helgs svømmestevne er derfor (igjen) utsatt på ubestemt tid. Tilbake står frustrerte og triste barn og unge som ikke aner når de skal få konkurrere igjen. Som legger ned mangfoldige timer med trening hver eneste uke. Mot ett mål som stadig flytter seg. Hva gjør ikke dette med motivasjon og fokus? Og med treningsiveren og stemningen i idretten generelt?
 
De unge betaler en svært høy pris for en «føre var» strategi. Økt frustrasjon, dalene motivasjon og økt frafall er resultatet. Det er vanskelig å forstå argumentene til regjeringen. Som Berit Kjøll også skriver på idrettsforbundet sine nettsider så er det langt tryggere for barn og unge i organisert idrett enn i tilfeldige sammenkomster. Idretten og særforbundene tilrettelegger innenfor gjeldende smittevern-regler og er opptatt av å bidra i arbeidet med å begrense smitten.
 
Det er umulig å forstå logikken i at man kan trene ti voksne i en sal på ett treningsstudio, mens unge voksne over 20 år ikke får trene sammen i organisert idrett! Selv i grupper på 10 eller færre. Eller at en ikke får arrangere stevne med 50 personer i store svømmehaller med god ventilasjon (uten publikum), mens det kan være over 50 personer i ett butikk lokale samtidig uten krav om registrering av kunder!
 
Det er også vanskelig å forstå hvorfor man skal opprettholde like strenge krav i områder med lave smittetall, eller til og med ikke eksisterende smitte som i områdene med mye smitte. Det hjelper ikke på motivasjonen til en ungdom i Oslo at de ikke får konkurrere i Suldal! Tvert imot vil kanskje en lokal tilpasset åpning og konkurranser innenfor regioner være motiverende – da man kan se «lys i enden av en lang og mørk tunell»!
Det er fullt mulig å arrangere stevner på en forsvarlig måte. Det har vi allerede demonstrert i sommer og høst når vi arrangerte 7 approberte stevner i Stavanger uten et eneste smittetilfelle.
 
Nå er det på tide å åpne opp igjen! Gi ungdommen noe å se frem til. Hjelp dem til å opprettholde motivasjon og treningsvilje. Og hjelp samtidig til å holde smitten nede ved å sørge for at ungdommen blir værende i den organiserte og trygge idretten!
 
149045180 5045430745531332 9119795380994959222 o

Arkiv